Tekirdağ Valiliği
Tekirdağ Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Tekirdağ Valiliği
Tekirdağ Valiliği

Çevre Mavzuatı Uygulamaları Eğitimi

15 Şubat 2012
Çevre Mavzuatı Uygulamaları Eğitimi

T.C. Tekirdağ Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle; "Tekirdağ İli Çevre Mevzuatı Uygulamaları"  konulu eğitim semineri 14 Şubat 2012 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

         Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU konuşmasında "Bilindiği üzere özellikle son günlerde çevre konusu gündemimizden düşmüyor. Kalkınmanın temellerinden biri olan ve istihdam yaratan  sanayinin, ülke ekonomisindeki yerini hepimiz biliyoruz. Çevre konusunda her geçen gün daha çok gündeme gelen  yeni düzenlemeler ile bugünkü çalışmaları süratle devam eden ve gündemden neredeyse hiç düşmeyen bir konu haline gelmiştir. Bu sebeple Yönetim Kurulumuz  göreve geldiği günden beri  çevre konusunu en üst düzeyde ele almış ve bölgemiz için sanayicimiz ile birlikte çalışmalar yapmıştır. Şu an sürdürülen ve sonuna gelmiş olduğumuz bölgemizin geleceği açısından da önem arz eden ve tarihi bir değeri olan  Islah OSB çalışmaları bunun başında gelmektedir.” dedi.

         Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Mehmet CEYHAN konuşmasında; "Türkiye''de, Bölgemizde ele aldığımız birçok konu Türkiye''de ki çevre sorunu olarak algılama noktasına geldi. Bilgilendirmelerimizde kaç defa toplantı yaptığımızı hatırlamıyorum. Geçtiğimiz ay renkle ilgili bir toplantımız vardı. Her kurumdan kilit kişileri çağırdık. Üniversiteden, Bakanlıktan, Sanayici ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bu işin kanunu yönetmeliği ve uygulamalarının nasıl yapıldığını tartıştık. Biz sadece ceza değil  çözüm yolu bulmada ciddi bir aşama  kaydettiğimizi düşünüyorum. Bizim ricamız internet sitemizi takip ediniz. Çevre konusunda ciddi sunumlar var. Bunlar takip edilirse  bir Çevre Mühendisi kadar bilgi sahibi olursunuz. Hem ceza vermekten kurtulursunuz hem de birçok sorunun çözümü orada. Sanayiciler niye ceza yediğini sorguluyorlar. %90 nın da Çevre Mühendisi yok. Biz bir sanayicinin katma değeri olan bir insanın  sıkıntılı olması  bizi mutlu etmiyor" dedi.

         Açılış konuşmalarının ardından ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Fatih ARSLAN ‘Ergene Havzası Eylem Planı Çalışmaları, Çevre Mühendisi Burcu UZUN ‘Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği Uygulamaları Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Semra ÇALIŞKAN 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Yaptırımlar Biyalog Aysun DOĞAN ‘Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği Uygulamaları Kimyager  Duygu ÖZKAN ‘Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı ve Geri Dönüşümü  Çevre Mühendisi Sevdinç TERZİ ‘Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Uygulamaları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Sunumlar için lütfen tıklayınız...

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır